Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Έναρξη της Φιλότητας

Έναρξη της Φιλότητας

  Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του επίσημου ιστότοπου του έργου ΦΙΛΟΤΗΣ: Τεχνολογίες αιχμής για την καταγραφή, ανάλυση και ερμηνεία των ζωσών γλωσσών.

  Η εστίαση

  Το έργο Φιλότης επικεντρώνεται στη δημιουργία της υποδομής, στη μεθοδολογία και στα εργαλεία για την καταγραφή, την ανάλυση και την τεκμηρίωση των ζωντανών ομιλούμενων γλωσσών, με έμφαση στους ιδιωματισμούς. Η υποδομή χαρακτηρίζεται από πολυτροπικές τεχνολογίες (κείμενο, ήχο εικόνας), ενώ τα εργαλεία που αναπτύσσονται στη Φιλότητα είναι μια προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα για ανάλυση και τεκμηρίωση γλωσσών χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης.

  Ο στόχος

  Ο άμεσος στόχος είναι η επιτυχής ενσωμάτωση των τεχνολογιών τελευταίας τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην καταγραφή των ζωντανών ομιλούμενων γλωσσών και του εμπλουτισμού τους με πόρους και εργαλεία ψηφιακής επεξεργασίας. Το πλαίσιο υποστήριξης ανάπτυξης χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και χαρακτηριστικά των μεμονωμένων γλωσσών, προσφέροντας μεθοδολογία, καλές πρακτικές και ψηφιακές υπηρεσίες.

  Η Φιλότητα περιλαμβάνει τη δυναμική για την υποστήριξη της αριστείας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της γλωσσικής τεχνολογίας, της μετάφρασης και της εκπαίδευσης και την παροχή μοναδικών πόρων και τεχνολογιών αιχμής. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί εξειδικευμένους νέους επιστήμονες των ανθρωπιστικών επιστημών και της πληροφορικής. Η τεχνολογία που αναπτύσσεται είναι κλιμακούμενη και επαναχρησιμοποιήσιμη, κάτι που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της.


  Συμπληρωματικά, ανακοινώνουμε την παρουσία του έργου στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της σελίδας Facebook Page.

  Please follow and like us:
  error4
  fb-share-icon0
  Tweet 20

  Leave a Comment

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Accessibility