Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Καινοτομία

Καινοτομία

  Η Φιλότητα προτείνει μια σειρά από καινοτομίες

  Μια καινοτόμα ροή εργασιών

  Η Φιλότης προτείνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την υποστήριξη της ανάπτυξης της γραπτής παρουσίας για γλώσσες χωρίς πόρους, καθώς και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών πόρων και των εργαλείων γλωσσών. Δεδομένου ότι οι γλώσσες χωρίς πόρους στερούνται επίσης και εργαλείων, η έρευνα και η ανάπτυξη στη Φιλότητα είναι πρωτοποριακή.

  Ιδιωματικότητα

  Η προϋπάρχουσα τεχνολογία και η τεχνογνωσία θα εφαρμόζονται άμεσα, θα χρησιμοποιηθούν και θα βελτιωθούν, συμπεριλαμβανομένου ενός πόρου για ιδιωματικές πολυλεκτικές εκφράσεις, το Ίδιον [1]. Το Ίδιον είναι μια σύγχρονη τεχνολογία όσον αφορά την καταγραφή και την τεκμηρίωση των ιδιωματικών πολυλεκτικών εκφράσεων για χρήση ανθρώπων και μηχανών. Ο εμπλουτισμός του με νέα δεδομένα από δύο γλώσσες, την ανάπτυξη μηχανισμών για τις αυτόματες σημασιολογικές σχέσεις και τις διεπαφές με έναν νέο ανιχνευτή εκφράσεων πολλαπλών λέξεων, θα μετατρέψει το Ίδιον σε τεχνολογία με διεθνή πρωτοτυπία και έναν πολύτιμο πόρο για τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ηλεκτρονική επεξεργασία των γλωσσών. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ένας τέτοιος πόρος για τις γλώσσες μελέτης περιπτώσεων στη Φιλοτίτη.

  Βαθιά μάθηση και τεχνολογίες αιχμής

  Σήμερα, υπάρχει μια ισχυρή διεθνής τάση προς τη χρήση νευρωνικών δικτύων και βαθιάς μάθησης στην ανίχνευση πολυλεκτικών εκφράσεων σε κείμενα, καθώς αυτές οι τεχνολογίες είναι απολύτως απαραίτητες σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας επεξεργασίας γλωσσών (π.χ. μετάφραση μηχανής, ανάκτηση πληροφοριών, αυτοματοποιημένη περιγραφή) . Είναι μια έρευνα αιχμής με μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον.


  Βιβλιογραφία

  1. Stella Markantonatou, Panagiotis Minos, George Zakis, Vassiliki Moutzouri, Maria Chantou. 2019. IDION: A database for Modern Greek multiword expressions. In Proceedings of Joint Workshop on Multiword Expressions and WordNet (MWE-WN 2019), Workshop at ACL 2019 (Florence, Italy), August 2nd, 2019.

  Please follow and like us:
  error4
  fb-share-icon0
  Tweet 20

  Leave a Comment

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Accessibility